Over ons

Vias academy voor overheid

Expertise & ervaring Vias

Specifieke vraagstukken

Nauwkeurige, uitgebreide en persoonlijke antwoorden

Kwaliteitstrainers met meer dan 30 jaar ervaring

Met de oprichting van Vias academy voor overheid bundelen Vias Academy en The New Drive hun expertise.
Dit samenwerkingsverband wordt verder versterkt met experts zoals Erik Caelen en Gerry Peeters.

Dit multidisciplinair expertenteam rond mobiliteit en verkeersveiligheid bundelt ervaring op zowel onderzoek- als beleidsniveau. Het is net de combinatie van kennis en praktijkervaring op het terrein die ervoor zorgt dat we een ideaal aanspreekpunt zijn voor lokale besturen.

Als onafhankelijk projectmanagement- en adviesbureau richt The New Drive zich op duurzaamheid. Met meer dan 10 jaar ervaring heeft The New Drive uitgebreide expertise in duurzame mobiliteit en innovatieve mobiliteitsconcepten.

Vias academy is het opleidingscentrum dat deel uitmaakt van Vias institute (een onafhankelijk kenniscentrum dat handelt als referentie voor burgers, publieke overheden en bedrijven om de verkeersveiligheid en mobiliteit in België te verbeteren).
Vias academy biedt vele oplossingen rond mobiliteit en verkeersveiligheid aan in een leuke en leerrijke omgeving via sensibiliseringsactiviteiten.

Onze gezamenlijke aanpak benadrukt onze toewijding om jou te ondersteunen en je te voorzien van duidelijke en relevante antwoorden op al je vragen. Daarnaast bieden we diepgaand inzicht in actuele problemen en opkomende oplossingen.
Samen bekijken we jouw problemen vanuit verschillende invalshoeken, verkennen we innovatieve oplossingen en bieden we aanbevelingen aan op maat van je specifieke noden.

Of je nu de verkeersveiligheid wilt verbeteren, de infrastructuur wilt optimaliseren, groene mobiliteit wilt stimuleren, de energietransitie wilt faciliteren, actieve vervoerswijzen wilt promoten of nieuwe technologieën wilt integreren, onze diensten zijn ontworpen om aan jouw specifieke behoeften te voldoen.

OVER DE LESGEVERS​

erik.caelen pq9amxsq1pnhy8tnvez0r0b6kji1urr1j87opxwa2o jpg

Erik Caelen

Verkeersveiligheid en mobiliteit zijn al 35 jaar een rode draad in de carrière van Erik Caelen. Hij werkte bijna 20 jaar bij de politie, waarna hij zijn praktijkervaring gebruikt in het beleidsmatige werk. Hij adviseerde meerdere ministers over verkeersveiligheidsbeleid. Daarnaast ondersteunt hij al jaren de stad Brussel en de Brusselse gemeenten bij hun mobiliteitsvraagstukken. Erik kent de wegcode van binnen en van buiten en de laatste jaren werkt hij actief mee aan de nieuwe vereenvoudigde wegcode. Zijn boeken over verkeersreglementering zijn goed gedocumenteerd en onderbouwd.

telechargement jpeg

Gerry Peeters

Met meer dan 30 jaar ervaring binnen de politiediensten heeft Gerry Peeters verkeersveiligheid vanuit heel veel perspectieven bekeken. Hij kent de praktijk als politieman op het terrein, maar kent ook de beleidsmatige kant dankzij zijn ervaring als verbindingsambtenaar en voormalig coördinator van Centrex. Momenteel is Gerry Diensthoofd van de Wegpolitie in Limburg en deelt hij zijn ervaring via interactieve opleidingen. Dankzij zijn uitgebreide ervaring geeft Gerry een boeiende kijk op de complexiteit van ons verkeer en reikt hij graag mogelijke oplossingen aan.