Elektrisch rijden, maar wat met de laadinfrastructuur?  

Waarom deze opleiding volgen?

Elektrisch rijden is vandaag de dag niet meer weg te denken, maar welke opties van laadoplossingen zijn beschikbaar voor jouw organisatie om te faciliteren voor je medewerkers? En hoe gaan andere organisaties hiermee om? Dit zijn slechts enkele van de vele vragen waarop deze opleiding een antwoord kan bieden.  

Programma & methodiek: Wat komt aan bod?

Er bestaan veel verschillende types van laadoplossingen en als organisatie kan je op verschillende aspecten gaan inzetten. Tijdens de opleiding geven we je dan ook de do’s en don’ts mee van elk type laadinfrastructuur en maken we samen met jou de juiste afwegingen omtrent bijvoorbeeld de laadprijs, het gemak voor de e-rijders en de netcapaciteit. Verder zijn ook thema’s zoals de laadmix (waar gaan e-rijders typisch laden?), de thuislaadinfrastructuur (inclusief mensen die geen eigen oprit of garage hebben), bedrijfslaadinfrastructuur en onderweg (ultra) snelladen mogelijke onderdelen van het opleidingsprogramma.  

Resultaat?

Aan het einde van deze opleiding beschik je over een duidelijk overzicht van het brede scala aan laadoplossingen die marktpartijen aanbieden. Aan de hand van praktijkvoorbeelden kan je vervolgens een plan opmaken voor je eigen organisatie om laadoplossingen te faciliteren voor je medewerkers die elektrisch (gaan) rijden.  

charge hiver jpg
Erik Caelen

Over de lesgever

Verkeersveiligheid en mobiliteit zijn al 35 jaar een rode draad in de carrière van Erik Caelen. Hij werkte bijna 20 jaar bij de politie, waarna hij zijn praktijkervaring gebruikt in het beleidsmatige werk. Hij adviseerde meerdere ministers over verkeersveiligheidsbeleid. Daarnaast ondersteunt hij al jaren de stad Brussel en de Brusselse gemeenten bij hun mobiliteitsvraagstukken. Erik kent de wegcode van binnen en van buiten en de laatste jaren werkt hij actief mee aan de nieuwe vereenvoudigde wegcode. Zijn boeken over verkeersreglementering zijn goed gedocumenteerd en onderbouwd.

Kom bij ons

Ben je geïnteresseerd in deze opleiding?

Aarzel niet om onze kalender te bekijken en je in te schrijven.