Nieuwe trends en evoluties in het mobiliteitsbeleid  

Waarom deze opleiding volgen?

Wil je op korte tijd op de hoogte gebracht worden van de nieuwste trends en evoluties binnen het mobiliteitsbeleid? Dan is deze opleiding iets voor jou! 

Programma & methodiek: Wat komt aan bod?

Gedurende een dag word je ondergedompeld in de wereld van mobiliteitsbeleid en krijg je op basis van onze praktijkervaring in andere steden en gemeenten suggesties over hoe je bepaalde initiatieven in je eigen stad of gemeente kan opzetten. Daarbij gaan we in op wat wel werkt en wat niet werkt op andere plaatsen. Verder bieden we een overzicht van thema’s aan zoals zero-emissievervoer, laadinfrastructuur, parkeerbeleid, micro-mobiliteit, deelsystemen, mobiliteitshubs etc.  

Resultaat?

Met al deze informatie ben je aan het einde van de cursusdag in staat om zelf aan de slag te gaan met de nieuwe beleidsnota inzake mobiliteit van je eigen stad of gemeente. Ook kan je vanaf dan zelf concrete initiatieven opstarten.  

france paris street city center with busy traffic sunny summer day scaled

Over de lesgevers

Sven Huysmans

Sven is een ervaren expert in innovatieve mobiliteitsconcepten, –diensten en -samenwerkingsverbanden, vervoerregio’s, gedeelde mobiliteit en vervoer op maat, met meer dan zeventien jaar ervaring in de mobiliteitswereld.
Ontdek meer

Roel Vander
beuren

Al ruim 10 jaar werkt hij aan projecten gericht op het verduurzamen van het vervoersmodel zodat het wél bestand is tegen de grootste uitdagingen van vandaag en morgen
Ontdek meer

Johan Van Looy

Vandaag bereidt Johan bij The New Drive zowel overheden als bedrijven voor op de uitdagingen in de mobiliteit van morgen door zero-emissie strategieën te ontwikkelen en te implementeren.
Ontdek meer

Dominique Van Dijck

Dominique is een enthousiaste, gedreven project manager met meer dan 10 jaar ervaring in socio-economische vraagstukken.
Ontdek meer

Kom bij ons

Ben je geïnteresseerd in deze opleiding?

Aarzel niet om onze kalender te bekijken en je in te schrijven.